Wilco reddet Wood

Wilco reddet Wood

(Norwegian Wood, Frognerbadet, Oslo – søndag 20. juni 2004)
Alle foto: Anthony Hopkins (anthony@panorama.no)

Fotograf: Anthony HopkinsÅ spekulere i hvorvidt høyere makter var involvert i det at Wilcos konsert kom samtidig som nedbøren tok pause er meningsløst, men nevnte pause virker veldig passende nå i ettertid. Det hadde vært vått og kaldt i flere dager, men med Wilco kom det tidvis innslag av sol og en så altfor kort, men aldeles fabelaktig konsert.

Festivalens høydepunkt
Det var utvilsomt en god del mennesker som kom på festivalens siste dag utelukkende for å se Wilco. Dette lot seg også bevise i at mange rett og slett gikk etterpå eller et lite stykke ut i den neste konserten med Anne Grete Preus.

Det skal sies at Preus ikke hadde noen lett oppgave ved å gå på scenen like etter Wilcos forrykende opptreden. Dette var tross alt bandets første konsert på en turné som skal vare underkant av to måneder. Det var altså en utvilt gjeng som gledet seg presentere sitt nye album A Ghost Is Bornfor sine fans, og som hadde bestemt seg for å bevise sin kvalitet som liveband.

Flere nye låter
Bandet spilte såvidt en overvekt av låter fra det nye albumet, den fine Summerteeth var faktisk ikke representert i det hele tatt. Mest overraskende var det at det ikke gjorde noenting som helst.

Fotograf: Anthony HopkinsMed sanger som Hummingbird og den heseblesende avslutningslåten I’m A Wheel (begge fra A Ghost Is Born), så beviser bandet at de makter å presentere låter som publikum stort sett ikke har hørt før uten at konserten tar skade av det.

Når alt kommer til alt så ble konserten for kort. Hadde det vært opp til Wilco selv, så hadde den nok vart dobbelt så lenge. Og dersom publikum hadde fått sjansen til å avgjøre, så hadde nok resultatet blitt det samme.

Wilco leverte den beste konserten under årets Norwegian Wood-festival, og vi krysser kollektivt fingrene for at de kommer tilbake snart!

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.