Vakkert og stille

Vakkert og stille

(Energimølla – Kongsberg Jazzfestival – Kongsberg, fredag 2. juli 2004)
Foto: promo

Susanna & The Magical Orchestra ble riktignok møtt av et ferdigoppvarmet publikum som i forkant hadde blitt introdusert for tokløveret Magne Vestrum / Morten Engebretsen. Men det var de selv som førte konserten inn i himmelriket.

Etter andre låt i settet, Believer, hadde Susanna & The Magical Orchestra salen i sin hule hånd. Og de lot seg ikke frariste denne muligheten til virkelig å definere seg selv som en innertier på festivalprogrammet. Med strålende konsertversjoner av låtmaterialet maktet de også å trollbinde store deler av et publikum som lett lot seg falle for bandets magiske kraft.

Rørende
Å tilbringe fredagskvelden på Kongsberg skulle vise seg som et passende sted å være i går kveld. For her var det usedvanlig lett å bli bergtatt av en miks av alvesang, orgeltoner og knitrende elektronikk. Men denne betattheten gjelder ikke kun for de tilstedeværende festivalgjengerne som befant seg der ute i salmørket. Bandmedlem Qvenild står også selv frem som tydelig beveget over situasjonen, og avslørte følgende:
– Dette er så rørende at jeg nesten begynner å grine.

Musikken til Susanna & The Magical Orchestra er faktisk så rørende og intim at vi som tilskuere nærmest føler oss som kikkere der de mest personlige betroelser kommer fra scenekanten. Dette står tydelig nok frem allerede der Susanna selv leverer ut den første linja, «I left a note on his desk». Rett inn i sårbarheten altså – uten å se seg tilbake!

Å hoppe etter Buckey
Susanna & The Magical Orchestra byr også på egne og storslåtte tolkninger av låter som Dolly Partons klassiker Jolene og Leonard Cohens Hallelujah. Sistnevnte har jo tidligere vært omdefinert i sin himmelske tolkning av Jeff Buckley, men akkurat det ser denne duoen ut til å blåse i, og velger i stedet en annen vei inn i essensen av denne sterke komposisjonen.

Oppsummert er det hele strålende levert, bandet spøker, publikum ler og alle i rommet er fornøyde. Alt er med andre ord helt som det skal være.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.