Verdens mest sympatiske psykopat

Verdens mest sympatiske psykopat

(Bendiksbukta, Quartfestivalen – mandag 5. juli 2004)
Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Fotograf: Frode JørumMorrissey åpner med noen linjer fra a-has The Sun Always Shines On TV, kaller seg «Morten» på et tidspunkt, og minner oss om at Norge på ingen måte er en stor popnasjon. Gjør han narr av sitt publikum? Eller finner han kanskje på dettte lille stuntet for å fri til det? Med Morrissey er det aldri godt å vite. Det er nettopp slikt som gjør mannen så interessant.

Stødig som fjell
Både Morrissey selv og bandet han har med seg fremstår som stødige som armerte fjell, og leverer er show som ingen kan si seg misfornøyde med. Fotograf: Frode JørumSangene er hentet fra hele mannens karriere, med et naturlig tyngdepunkt på hans siste og eminete utgivelse You Are The Quarry.

Men han gjør ikke skam på sine gamle fans, og byr også velvillig på kjente og kjære låter fra årene med The Smiths. Høydepunktet ble ikke overraskende There Is A Light That Never Goes Out. Noe som i går påkalte sjarmerende allsang.

Fotograf: Frode JørumKun ett ekstranummer koster legenden på seg denne kvelden i Bendiksbukta. Men når han så drar på gjennom English Heart, Irish Blood, koker det også blant Morrissey-fansen nærmest scenen. Med ekkektive blinkeffekter i det store Morrissey-skiltet som er installert på scenen, står jubelen nærmest i taket – eller snarere himmelen da vi tross alt befinner oss utendørs.

Quartfestivalen 2004 fikk altså med denne flotte konserten et formidabel start.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.