Categories: Konserter

Undergrunnens popsmeder fenget

(Odden, Quartfestivalen, Kristiansand – fredag 9. juli 2004)
Foto: Promo / Kimba Kuzas

Det er med forventninger i kroppen vi tar turen innom Odden denne regntunge kvelden. Etter små gjesteopptredener i venners stereoanlegg og anbefalinger er det med nysgjerrige ører man tar turen til scenekanten for å se på ett av undergrunnens favorittband ta turen innom våre kanter for første gang.

Nesten umiddelbart etter at de inntar scenen er det publikumsfrieri på gang; det innledes en duell med værgudene. De går inn i en duell med solen selv og øser på med sine genierklærte poplåter. Deres trofaste tilhengerskare foran meg eksploderer i glede og det hele høres feiende flott ut, men noe mangler likevel. De ser ikke ut til å helt ha klampen i bånn. Det er kommet en rekke mennesker til Odden i løpet av de første låtene og det er tydelig at mange er nysgjerrige, men det er like fullt like mange som tar turen vekk i det de to andre scenene setter i gang på nytt.

Hakkende, fengende og støyende
Det tar seg heldigvis opp etter hvert og de trekker frem sine virkelige perler; knallåter av en annen dimensjon som viser at de har plass ved siden av navn som Weezer og New Pornographers. Dette er et band som har evnen til å skrive god popmusikk uten å falle hen til kjedelige klisjeer og tamme riff. De hakker, fenger og støyer om hverandre og trekker frem spor fra begge sine langspillere.

Idet de går av scenen har de levert et fint sett, men man kan nesten ikke la være å undre på hvor mye bedre det hadde vært på en liten og intim klubb i stedet for på en åpen scene i havgapet.

Share
Published by

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago