Undergrunnens popsmeder fenget

Undergrunnens popsmeder fenget

(Odden, Quartfestivalen, Kristiansand – fredag 9. juli 2004)
Foto: Promo / Kimba Kuzas

Det er med forventninger i kroppen vi tar turen innom Odden denne regntunge kvelden. Etter små gjesteopptredener i venners stereoanlegg og anbefalinger er det med nysgjerrige ører man tar turen til scenekanten for å se på ett av undergrunnens favorittband ta turen innom våre kanter for første gang.

Fotograf: Kimba KuzasNesten umiddelbart etter at de inntar scenen er det publikumsfrieri på gang; det innledes en duell med værgudene. De går inn i en duell med solen selv og øser på med sine genierklærte poplåter. Deres trofaste tilhengerskare foran meg eksploderer i glede og det hele høres feiende flott ut, men noe mangler likevel. De ser ikke ut til å helt ha klampen i bånn. Det er kommet en rekke mennesker til Odden i løpet av de første låtene og det er tydelig at mange er nysgjerrige, men det er like fullt like mange som tar turen vekk i det de to andre scenene setter i gang på nytt.

Hakkende, fengende og støyende
Det tar seg heldigvis opp etter hvert og de trekker frem sine virkelige perler; knallåter av en annen dimensjon som viser at de har plass ved siden av navn som Weezer og New Pornographers. Dette er et band som har evnen til å skrive god popmusikk uten å falle hen til kjedelige klisjeer og tamme riff. De hakker, fenger og støyer om hverandre og trekker frem spor fra begge sine langspillere.Fotograf: Kimba Kuzas

Idet de går av scenen har de levert et fint sett, men man kan nesten ikke la være å undre på hvor mye bedre det hadde vært på en liten og intim klubb i stedet for på en åpen scene i havgapet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.