Dampende Danko valset over Quart

Dampende Danko valset over Quart

(Idrettsplassen, Quartfestivalen, Kristiansand – lørdag 10. juli 2004)
Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Fotograf: Frode JørumOm Howlin’ Pelle Almquist fra The Hives er den nye Mick Jagger, så er Danko Jones noe enda mer. Vi skal kanskje ikke kalle ham Guds gave til rocken, men at mannen har en utstråling som oser av testesteron og pur rock’n’roll, er det vel ingen tvil om.

Under lørdagens konsert dampet det av ham, bokstavelig talt. Det er ikke snakk om å holde tilbake noe som helst. Han har humor også. Ikke det at han ler så mye der oppe, han er dødsens alvorlig når han preker til oss om livet sitt mellom sine hardtslående låter. Men han drar rockklisjeene og livets sannheter så langt, at vi ikke kan annet enn å le av hvor tøff han er.

Rock’n’roll er livet
Fotograf: Frode JørumTøff er da også den aller beste beskrivelsen man kan gi mannen Danko Jones. Han både ser ut og oppfører seg slik som musikken han fremfører høres ut. Hardt, tett og kort. Etter å ha sett band etter band på årets festival stå stille og glane, mens de spiller musikk som i det minste burde vekke et eller annet i blikket på dem, så ser både Danko, bassist JC og trommis Damon ut som at de mener det. Til enhver tid. Å spille rock’n’roll er ikke en tullegeskjeft for bandet Danko Jones, det er en måte å holde seg i live på.

Bortsett fra Jones’ døygende sure gitar på Play The Blues, ble hver eneste låt fremført med pur energi, militær presisjon og ekte Dankofandenivoldskhet. Et tre kvarters sett som burde bli gitt ut som en Fotograf: Frode Jørumopplærings-DVD for viderekomne rockartister.

Det er faktisk vanskelig å be om mer fra en rockekonsert enn dette. Men den aldeles ekle versjonen av før nevnte Play The Blues, og en krypende følelse av at bandet har enda litt mer inne, trekker konserten ned fra toppkarakter. Men bevares: det er særdeles usedvanlig å se en trio som fungerer like perfekt på en bitteliten klubbscene som på en idrettstadion.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.