Kraftløst fra metalkomikere

Kraftløst fra metalkomikere

(Odden, Quartfestivalen, Kristiansand – lørdag 10. juli 2004)
Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Fotograf: Frode JørumIdeen bak dette bandet fra Duplexgjengen virker være å fange hardrocken i et ironisk grep og trekke dette inn i det pussige landskapet som eies av band som Gartnerlosjen, Bare Egil Band og Lyd. Det har de klart gjennom tre album som griper tak i en rekke av rockens klareste kjennetegn. Undertegnede var derfor spent på om dette ville forplante seg til scenen, denne grå lørdags ettermiddagen.

Fotograf: Frode JørumDet gjorde det ikke – i stedet ble det hele en noe platt affære fra en av landets bedre komikergjenger. Det svinger riktig nok av deler av settet, som når deres supersingler Problemer Innad I Høyre eller Mongo Norway svinges igang. Men store deler av settet er likevel preget av delvis kjip lyd og noe uferdig prat mellom låtene. Et fullt Odden har møtt opp for å se bandet, men størsteparten av tilskuerene ser ikke ut til å bli tent av sceneshowet.

For uskyldig
Kritikere av bandet har en stund sagt at bandet burde la komikken ligge til fordel for de ganske gode rocken. Et syn som ikke deles av undertegnede. Bandet har god forståelse for hvordan de skal legge frem sitt konsept; som Fotograf: Frode Jørumå utgi politiske konseptalbum trukket opp mot formen til hardrocken.

Dessverre klarte de ikke å overføre dette til scenen denne kvelden. De griper tak i hendelsene sine venner i The Cumshots satte i gang og forsøker å bryte alle de ti bud i løpet av en konsert. En god ide, men det blir for uskyldig i løpet av den tiden settet varer.

Bandet klarer å fullføre med noenlunde stil, men likevel er det ikke å fri seg fra å følelsen av at rocken ble satt i bakgrunn denne gangen mens komikken inntok førersetet. La oss håpe dette ikke skjer i like stor grad ved neste liveanledning.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.