Stone Love – Hugget i sten

Stone Love – Hugget i sten

Hip-hopbakgrunnen til Angie Stone skinner mer gjennom på Stone Love enn på hennes to tidligere soloalbum. Black Diamond (1999) og Mahogny Soul (2001) kan nemlig sies å være soul tvers igjennom.

Selv har hun i et av interludene på denne plata følgende å si om blandinga av hip hop og soul: «I would do a little bit of this and a little bit of that, and I’d reach everybody». En god målsetning. Og ikke urealistisk for an artist av hennes kaliber. Riktignok er det over tjue år siden Angie B. rappet i jentetrioen The Sequence, men hun flyter fortsatt som bare det.

Første runde i spilleren er det uten tvil U-Haul som virkelig setter seg. Melodien er så glad og dansende, samtidig som det er en slå-opp-sang. Kjempelåt.

Anthony Hamilton synger sammen med Stone på Stay For A While. Duetten minner om Charlene fra Hamiltons debut tidligere i år. Låten kan virke som en fortsettelse på historien Hamilton startet i Charlene. Temaet er et forhold som trues av karrierer som tar mye tid. Stay For A While er for øvrig et eksempel på en låt som løftes av en gjesteopptreden. Førstesingelen I Wanna Thank Ya derimot, skjemmes av Snoops temmelig harry rap.

Etter bare et par gjennomlyttinger står det klart at denne plata kommer en til å bli mer og mer glad i etterhvert. Kanskje matcher den ikke Black Diamond hundre prosent, men egentlig er det ikke noe å lure på.

Lina Jagels

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.