We Should Have Been Stars – Minimalistisk

We Should Have Been Stars – Minimalistisk

Mist består av Rick Treffers, Ivar Vermeulen, Jeroen Luttikhuis, Jaimy Quite. Enkelt sagt lager bandet musikk som holder litt igjen. De antyder mer enn de utbroderer. Musikken kan karakteriseres som enkel feel good-musikk med melankolske undertoner.

Everything’s Clear minner litt om Lorraines musikk, men den er noe roligere. Den er tett og presist spilt, og har ikke en basslinje for mye.

Bandet spiller også musikk der tempoet skrus noe opp. For eksempel Platitude & Art og OK Now. Men det er de rolige låtene som er Mists greie, og det er også da de er mest vellykka. Open Arms er i så måte platas høydepunkt. Den bygger seg systematisk opp, og er fengende så det holder. Men den avbalanserte vokalen bidrar til at den ikke rocker og svinger for mye.

Utgivelsen har fjorten spor, og det er i overkant. Mange spor blir dessverre altfor anonyme, og er å regne som nøytral muzak. Hadde orkesteret blant annet luket bort overflødige spor like flittig som de luker bort overflødige lyder, så kunne dette albumet scoret høyere på terningen.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.