Armed Love – Røde svensker

Armed Love – Røde svensker

The (International) Noise Conspiracy er nå ute med sin tredje fullengder (ikke medregnet live- og samlealbum) –Armed Love. Med seg laget denne gangen har bandet fått med seg superprodusent Rick Rubin. Et samarbeid som har resultert i en mer presis lyd enn tidligere, noe som ikke akkurat kan sies å være uventet.

Siden sist har også keyboardist Sara Almgren sluttet i bandet, uten at det har gått ut over svenskenes misjon og lydbilde. Noise Conspiracy spiller fortsatt en hybrid av gammel garagerock og punk med keyboard langt framme i lydbildet. Tekstene har heller ikke forandret seg videre, noe som innebærer at tekstforfatter og vokalist, Dennis Lyxzen, er stadig vekk ute etter å revolusjonere verdenssamfunnet til det bedre.

Til tider fungerer låtene på Armed Love veldig bra. Let`s Make History og Communist Moon er begge topplåter som vekker lysten til å forandre verden. Fengende riff og refreng med Dennis Lyxzen på toppen av det hele som virkelig står for sine ord og vendinger.

Produksjonen er som nevnt også blitt skarpere enn før. Men om dette er en forandring til det bedre kan diskuteres da den mer skitne lyden fra tidligere album gjorde Noise Conspiracys misjon veldig autentisk. Honnør skal allikevel gis til Jonas Kullhammar på saksofon. Han krydrer absolutt et par av låtene til det bedre med sin tilstedeværelse.

Noen låter blir litt for ensformige og anonyme. Dette trekker helhetsinntrykket noe ned. Dette gjelder særlig roligere låter som All In All og This Side Of Heaven, samtidig skal det nevnes at valget av Black Mask som første singel er litt merkelig. Ingen svak låt, men den har vel ikke akkurat de opplagte singelkvalitetene.

Alt i alt er Armed Love et ganske godt gjennomført album. Men det mangler kanskje låter som er fullt på høyde med toppsporene fra tidligere album. Men allikevel er det flere låter som gjør at hammer og sigd henger løst på veggen.

Svenskene gir uttrykk for å være noe av det mest samvittighetsfulle på markedet og det hele er veldig troverdig. Når ikke musikken fram så bør i alle fall tekstene gjøre det…

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.