Leverte varene

Leverte varene

(Rockefeller, Oslo – lørdag 18. september 2004)
Foto: Sony Music (promo)

Fotograf: Sony MusicMange dedikerte tilhørere til tross; det føltes tidvis som om Motorpsycho-avleggeren The International Tussler Society gapte over litt for mye på en gang. Rent teknisk satt det meste riktig nok som det skulle, og med et knippe coverlåter signert The Band, samt med Martin Hagfors (Home Groan, HGH, Groan Alone) som gjestevokalist omtrent midt i settet, ble den etterlengtede variasjonen også tidvis ivaretatt.

Fin atmosfære
Først og fremst resulterte dette i en trivelig kveld på Rockefeller. Stemningen var utvilsomt god, for både utøverne på scenen og publikum i salen så ut til å storkose seg gjennom godt og vel tre timer, hele tiden akkompagnert av storveis Tussler-country. Stemningen var tvers gjennom god, mens en uvanlig avslappet atmosfære hersket i det fullsatte lokalet, nesten som om Gram Parsons’ ånd skulle ha vært til stede for å overvåke begivenheten.

Fotograf: Sony MusicLåtene fra det nye albumet Motorpsycho Presents The International Tussler Society fungerte ikke uventet fint i konserttapning, hvor bidrag som The West Ain’t What It Used To Be, Satan’s Favourite Son og The Skies Are Full Of …Wine? gjorde seg spesielt godt i liveformat. Ellers bør Criple Creek og It Makes No Difference, med Hagfors bak mikrofonen, begge fremheves. Snah gjorde også god figur i In Memory Of Elisabeth Reed, mens runden med ekstranumre satte et verdig punktum på en utmerket kveld.

På høyde med opphavet
Til tonene fra Turn On Your Lovelight avsluttet The International Tussler Society sin triumfferd i hovedstaden. Ikke bare topper de ukas VG-liste, men kan etter dette karakteriseres som et selvstendig ensemble, fullt på høyde med sitt opphav, dog uten det samme gjennomgående trøkket.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.