En studie i rødt

En studie i rødt

(Stua, Notodden – fredag 1. oktober 2004)
Foto: Promo

Med rødt hår, rødt skjørt og rød belysning satte Unni Wilhelmsen seg til rette på gitarkrakken for å gjøre unna en nesten to timer lang konsert. Den intime atmosfæren som skapes på dette studentstedet i Telemark kler Wilhelmsen godt, og det var en lydhør forsamling med overvekt av kvinnelige lærerstudenter som tok i mot kveldens artist.

Noe for seg selv
Unni slipper ikke unna en konsert uten de mest kjente radiohitene sine, men hun beviste da også at hun har flere nydelige sanger enn bare de mest tilgjengelige kremtoppene. Til tross for litt hosting innimellom nådde Wilhelmsens behagelige stemme ut så det holdt. Som låtskriver er hun kanskje ikke blant de aller beste, men som tolker av sitt eget materiale er hun noe for seg selv.

Unni Wilhelmsen er en artist som krever sitt og det er derfor en fordel å ha et visst forhold til platene før oppmøte på en to timer lang intimkonsert. Ikke for at det var mye i det musikalske som var å kjede seg over, men de stadige omstemmingene på gitarene og de tidvis lange utlegningene om tekstenes meningsinnhold sto litt i veien for det folk var kommet for å høre, nemlig sangene. Nå skal det jo sies at Unni Wilhelmsen er ganske morsom når hun drar i gang, men det ble kanskje en blødme eller to for mye denne kvelden.

Vellyket avslutning
Som en vellykket avslutning på det hele dro hun en tidligere uhørt sang med norsk tekst. Dette ble en svært positiv overraskelse siden overgangen fra engelsk til norsk både kjentes naturlig og frisk.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.