Categories: Plater

Open Channel – Uforløst potensiale

Det bobler og gror i norsk undergrunn, og særlig på indiepunk- og hardcorescenen skjer det mye om dagen. Infidels fra Langhus er labelkamerater med Panorama-yndlingene Rumble In Rhodos på lille Mas-kina Records, og er heller ikke fryktelig langt fra dem i sitt uttrykk. Indiepunk og melodisk rock med mye energi er i utgangspunktet en pen oppskrift.

De fire i bandet er nå ute med sin første EP Open Channel, en femspors liten sak med mye vilje uten at de imponerer fryktelig. Men for all del; dette er til tider fengende god rock. Særlig åpningslåten Eye Carousel har et vinnende vesen som smitter lett over på lytteren. Det eksplosive og melodiøse refrenget som melder seg her er det vanskelig å si nei til.

Dessverre makter ikke Infidels helt å følge opp den fine åpningen. Bidragene blir stundom småtamme, og det hele har en tendens til å låte litt vel «midt-på-nittitallet». Produksjonen kunne dessuten trengt en ansiktsløfting. Det endelige resultatet blir dessverre bare uinteressant gjennomsnittlig.

Mye pepper på kort tid, men helhetsinntrykket som sitter igjen etter møtet med Open Channel blir nettopp det at Infidels virker å ha mye mer å fare med enn de makter å få ut på akkurat denne utgivelsen. For potensialet lurer absolutt bak der et sted. Bandets prioriterte oppgave bør være å få det fram og ut til verden.

Christer Alexander Hansen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago