Open Channel – Uforløst potensiale

Open Channel – Uforløst potensiale

Det bobler og gror i norsk undergrunn, og særlig på indiepunk- og hardcorescenen skjer det mye om dagen. Infidels fra Langhus er labelkamerater med Panorama-yndlingene Rumble In Rhodos på lille Mas-kina Records, og er heller ikke fryktelig langt fra dem i sitt uttrykk. Indiepunk og melodisk rock med mye energi er i utgangspunktet en pen oppskrift.

De fire i bandet er nå ute med sin første EP Open Channel, en femspors liten sak med mye vilje uten at de imponerer fryktelig. Men for all del; dette er til tider fengende god rock. Særlig åpningslåten Eye Carousel har et vinnende vesen som smitter lett over på lytteren. Det eksplosive og melodiøse refrenget som melder seg her er det vanskelig å si nei til.

Dessverre makter ikke Infidels helt å følge opp den fine åpningen. Bidragene blir stundom småtamme, og det hele har en tendens til å låte litt vel «midt-på-nittitallet». Produksjonen kunne dessuten trengt en ansiktsløfting. Det endelige resultatet blir dessverre bare uinteressant gjennomsnittlig.

Mye pepper på kort tid, men helhetsinntrykket som sitter igjen etter møtet med Open Channel blir nettopp det at Infidels virker å ha mye mer å fare med enn de makter å få ut på akkurat denne utgivelsen. For potensialet lurer absolutt bak der et sted. Bandets prioriterte oppgave bør være å få det fram og ut til verden.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.