Noe famlende turneåpning

Noe famlende turneåpning

(Logen Teater, Bergen – tirsdag 5. oktober 2004)
Foto: Christer Alexander Hansen (christer@panorama.no) (live/arkiv) og Paul Bernhard (promo)

Fotograf: Christer Alexander HansenMusikerne som var med på Days To Remember, som er innspilt i USA, er hentet over til Norge for å bistå William Hut på norgesturneen. I tillegg til disse er også Bjørn Bunes med på tangenter. Hut har gitt bandet navnet The Fashion Park Rangers.

Lite forberedt band
Gruppen har ikke spillt med William Hut siden april, og de hadde bare hatt noen få timers øving sammen etter at gruppen kom til Norge. Dette var med å prege konserten noe. Men mest sannsynlig vil det gå seg til etter hvert.

Fotograf: Christer Alexander HansenKonserten åpnet med William Hut alene på scenen med gitaren og sangen Daydream Fight fra den nye platen. Denne typen låter viser hvilke storhet som bor i denne artisten: Med full kontroll, publikum i sin hule hånd og en stemme som går utenepå det meste.

Etter denne åpningssekvensen introduserte han sitt nye band The Fashion Park Rangers og sparket umiddelbart i gang Hometown, også fra den siste platen. Tilstedeværende merket raskt at bandet ikke var helt på høyden, og den påfølgende låten kan best karakteriseres som noe famlende.

Fotograf: Paul Bernhard

Også plass til eldre låter
Låtene som ble fremført var ikke uventet i stor grad hentet fra den nettopp Days To Remember, men naturligvis med unntak. Blant annet en countryaktig tolkning av Twin Town som opprinnelig var å finne på forgjengeren William Hut Versus The End Of Fashion Park. Hovedsettet ble avsluttet med I’m Dying To See You Again, som er en utrolig god låt som kler William Hut perfekt.

Det første ekstranummeret ble en nedstrippet King Of, også dette i en utsøkt versjon. Blant de andre ekstranummrene bør også en god tolkning av Bob Dylan-klassikeren I Shall Be Realsed nevnes.

Alt i alt ble dette en hyggelig aften på Logen. Noe rusk i maskinereiet er vel naturlig på premieren, men helhetsinntrykket er likevel bra. Men for å løfte seg noen hakk, slik at dette ikke blir for satt, bør The Fashion Park Rangers kanskje øve seg litt på noen flere Hut-originaler slik at det innimellom er mulig å trøkke til litt mer.

Fotograf: Paul Bernhard

Resten av norgesturneen går som følger:

torsdag 7. oktober: Garage, Bergen
fredag 8. oktober: Folken, Stavanger
lørdag 9. oktober: Energimølla, Kongsberg
tirsdag 12. oktober: Fraktgodsen, Voss
onsdag 13. oktober: Blæst, Trondheim
torsdag 14. oktober: Driv, Tromsø
fredag 15. oktober: Rust Club, Ørsta
lørdag 16. oktober: Bremanger, Bremanger
søndag 17. oktober: Matre Hotel, Matre
onsdag 20. oktober: Feelgood, Halden
torsdag 21. oktober: Rock Bottom, Oslo
fredag 23. oktober: Loftet, Askøy

Torbjørn Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.