Categories: Nyheter

Atter et Band Aid til jul?

Flere av de største navnene innen britisk rock har meldt sin interesse for et nytt Band Aid – det tredje i rekken. Coldplay, Travis og The Darkness står i bresjen for konseptet, meldte den britiske musikkavisen NME onsdag denne uken.

De tre gruppene har blitt invitert til a gjøre en nyinnspilling av veldedighetsklassikeren Do They Know It’s Christmas?, som i sin opprinnelige form ble sluppet før jul i 1984. Den gang med datidens store stjerner, deriblant medlemmer fra Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Paul Young og U2 i besetningen. På nittitallet ble en ny utgave og nyinnspilling av låten lansert under fellesnavnet Band Aid II med blant annet Kylie Minogue og Robbie Williams‘ boybandtilværelse i Take That som bidragsytere.

Fremdeles uvisst
Men det er ennå usikkert om det hele blir gjennomført for en tredje gang. I så fall snakkes det om en nyinnspilling av den opprinnelige Do they Know It’s Christmas? i forbindelse med Band Aids 20-årsjubileum. Inntektene vil, akkurat som i 1984, gå til sultrammede i Afrika.

Fran Healy fra Travis uttalte nylig til NME at han vil avlyse alle andre forpliktelser for å stille opp for prosjektet. Den eventuelle julesingelen er allerede nå tippet å nå førsteplassen på singellistene i Storbritannia rundt juletider. Originalversjonen samlet til sammen inn nærmere 100 millioner kroner til inntekt for sultrammede Etiopia i 1984.

Ure involvert igjen
Andre artister som ryktes å være involvert i prosjektet er Robbie Williams, Jamelia, Noel Gallagher, Damon Albarn med Gorillaz og Dido. Singelen skal sannsynligvis spilles inn i London i løpet av november. Migde Ure, kjent fra Ultravox og som skrev og planla den første Do They Know It’s Christmas? sammen med Bob Geldof, og som begge var involvert i Live Aid i juli 1985, sa tirsdag i den britiske tabloiden The Sun:
– Dette kommer helt sikkert til a skje. Jeg er veldig spent.

Under stadionkonsertene som fant sted under de gigantiske veldedighetskonsertene Live Aid i England og USA 13. juli 1985 deltok blant andre Led Zeppelin, Bob Dylan, Queen, Madonna og David Bowie.

Helene A. Aasen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago