Atter et Band Aid til jul?

Atter et Band Aid til jul?

Flere av de største navnene innen britisk rock har meldt sin interesse for et nytt Band Aid – det tredje i rekken. Coldplay, Travis og The Darkness står i bresjen for konseptet, meldte den britiske musikkavisen NME onsdag denne uken.

De tre gruppene har blitt invitert til a gjøre en nyinnspilling av veldedighetsklassikeren Do They Know It’s Christmas?, som i sin opprinnelige form ble sluppet før jul i 1984. Den gang med datidens store stjerner, deriblant medlemmer fra Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Paul Young og U2 i besetningen. På nittitallet ble en ny utgave og nyinnspilling av låten lansert under fellesnavnet Band Aid II med blant annet Kylie Minogue og Robbie Williams‘ boybandtilværelse i Take That som bidragsytere.

Fremdeles uvisst
Men det er ennå usikkert om det hele blir gjennomført for en tredje gang. I så fall snakkes det om en nyinnspilling av den opprinnelige Do they Know It’s Christmas? i forbindelse med Band Aids 20-årsjubileum. Inntektene vil, akkurat som i 1984, gå til sultrammede i Afrika.

Fran Healy fra Travis uttalte nylig til NME at han vil avlyse alle andre forpliktelser for å stille opp for prosjektet. Den eventuelle julesingelen er allerede nå tippet å nå førsteplassen på singellistene i Storbritannia rundt juletider. Originalversjonen samlet til sammen inn nærmere 100 millioner kroner til inntekt for sultrammede Etiopia i 1984.

Ure involvert igjen
Andre artister som ryktes å være involvert i prosjektet er Robbie Williams, Jamelia, Noel Gallagher, Damon Albarn med Gorillaz og Dido. Singelen skal sannsynligvis spilles inn i London i løpet av november. Migde Ure, kjent fra Ultravox og som skrev og planla den første Do They Know It’s Christmas? sammen med Bob Geldof, og som begge var involvert i Live Aid i juli 1985, sa tirsdag i den britiske tabloiden The Sun:
– Dette kommer helt sikkert til a skje. Jeg er veldig spent.

Under stadionkonsertene som fant sted under de gigantiske veldedighetskonsertene Live Aid i England og USA 13. juli 1985 deltok blant andre Led Zeppelin, Bob Dylan, Queen, Madonna og David Bowie.

Helene A. Aasen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.