Her er de beste albumene fra 2023

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og regnes som en av landets viktigste musikere. Og det nyeste albumet hennes er det beste som ble utgitt i 2023, mener vi.

Vi snakker selvfølgelig om Susanne Sundfør, som siden midten av 00-tallet har levert musikkunst av høy klasse. Blómi er Sundførs sjette studioalbum, og topper nå Panoramas kåring av den beste musikken fra 2023.

Beste album i 2023:

1. Susanne Sundfør – Blómi
2. Dina Ögon – Oas
2. PJ Harvey – I Inside The Old Year Dying
4. Peter Gabriel – i/o
5. boygenius – the record
5. Kara Jackson – Why Does the Earth Give Us People to Love?
7. Fever Ray – Radical Romantics
8. Margo Price – Strays
8. Sigur Ros – ÁTTA
10. King Creosote – I DES
10. Stein Torleif Bjella – Nysetmåne

(Foto: Janne Rugland / pressebilde)

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.