Hyller Hammersland

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF Verftet i Bergen for å hylle Frank Hammersland.

Fjorden Baby!, Jan EggumAudrey Horne, dePresno, Tine Taule, Christine Sandtorv og Inger-Lise Størksen fra Ephemera og Frode Grytten Beat Band er blant artistene som skal tolke musikken til Frank Hammersland på USF Verftet 19. januar. I tillegg stiller medlemmer fra Hammerslands tidligere band Pogo Pops og Popium.

Overskuddet går til Frank Hammerslands fond for låtskrivere.

Hammersland døde av kreft 20. januar i år, bare 53 år gammel. Han regnes som en av Bergens fremste musikere gjennom tidende. I 1987 stiftet han Doomsville Boys sammen med skolekameratene Viggo Krüger og Nicolai Hamre. Snart skiftet de bandnavn til Pogo Pops, og gav ut de svært toneangivende albumene Pop Trip, Crash, Pure og Surf mellom 1992 og 1996.

I tiden etter ble det soloalbum samt fire albumutgivelser med Popium, en gruppe satt sammen av medlemmer fra Pogo Pops, Barbie Bones og Chocolate Overdose. Deretter fulgte ytterligere fire album med et gjenforent Pogo Pops. Det siste kom ut i 2022.

(Foto: Tore Sætre / Wikimedia)

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.