The final countdown?

The final countdown?

(Garage Oslo, Oslo – lørdag 23. oktober 2004)
Foto: Anders Røeggen

Fotograf: Anders RøeggenBandet entret scenen presis kl. 23 til tonene av The Final Countdown, i en ny radbrukket versjon hentet fra deres kommende plate Our Last Album?. Dermed var festen i gang og de første forsøkene på stagediving kom umiddelbart og bandet skiftet til bar overkropp etter den tredje låta. Fansen fikk det de ropte på og låter som I got astma, She Goes To Finos, Idle Gossip, Alecs Gone og Nelly The Elephant gikk unna til imponerende allsang fra publikum.

Fotograf: Anders Røeggen

Fantastisk presisjon
Midt i settet gikk trommeslager Dave The Nut av scenen mens Olga og Tommy Goober byttet til akustiske gitarer. På hver sin barkrakk spilte klassiske gitarstykker med fantastisk presisjon og hurtighet. Dette er et uvant format på en punkrockkonsert, men ble meget godt mottatt av publikum. Olga er kjent for å være en særdeles dyktig gitarist og dette kommer ikke minst godt frem på akustisk gitar.

Dette var den niende konserten i den pågående europaturneen til The Toy Dolls. Og vi skal være glade for at Oslo ikke er lenger ut i turneen. Stemmen til Olga var meget rusten, og i enkelte partier Fotograf: Anders Røeggenlot han bassist Goober eller publikum ta seg av synginga. Men selv om stemmen var hes, fungerte den godt til låtmaterialet og ga faktisk en ekstra dimensjon til flere av sangene. Spørsmålet er hvor langt ut i turneen stemmen holder.

Meget samspilte
Konserten varte totalt i en time og tyve minutter inkludert to ”ekstranumre”. Dette er helt godkjent. Det var en god blanding av låter fra hele The Toy Dolls’ 25 årige karriere. Kanskje litt skuffende at de ikke valgte flere nye låter, men definitivt bra for allsang-effekten. Bandet virker også meget samspilte selv Fotograf: Anders Røeggenom to tredeler av besetningen – bassist Goober og trommeslager Dave The Nut – er helt nye i gruppa.

Særlig var Goober karismatisk på scenen og strålte en spilleglede som smittet over på publikum. The Toy Dolls virker dermed mer vitale enn noensinne. Frontfigur Olga – som har vært med siden starten i 1979 – ser ut som en tredveåring og holder et imponerende høyt tempo. Dette lover godt for fremtiden! På tross av at turneen er kalt Our Last Tour?, er det ingenting som tyder på at gruppa har tenkt å gi seg med det første.

Jan Bjørgo

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.