Categories: Plater

Astronaut – Sørgelig forsøk på comeback

Duran Duran anno 2004 er derimot ikke annet enn et sørgelig gjenhør med gamle popstjerner som absolutt ikke har noe som helst på hjertet. Bortsett fra et håp om å fylle opp tomme bankkontoer igjen da kanskje?

Greit nok, Duran Duran betydde mye for mange på det glade åttitallet. At gruppen på denne tiden også viste seg i stand til å dyrke frem noen gode popmelodier skal heller ikke brukes mot dem. Men at de nå velger å gjenoppstå, attpåtil med originalbesetningen fra 1981, er knapt nok interessant for meningheten (som om den fremdeles finnes), og enda mindre relevant i dag.

At Astronaut verken inneholder låter eller noe som helst annet som som kan karakteriseres som noe som er verdt å samle på er egentlig ingen stor overraskelse. Vel OK, bidraget Taste Of Summer kan ligne på en låt med en viss melodisk struktur. Men that’s about it – resten av platen er totalt verdiløst oppgulp.

Det bør være på sin plass å advare gamle fans om at dette ikke kan ses på som annet enn et krampeaktig forsøk på å ta opp igjen en karriere som for lengst er død, og som for minst like lenge siden burde vært gravlagt.

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago