Gjensidig kjærlighetsforhold

Gjensidig kjærlighetsforhold

Foto: Promo (Warner Music Sweden, Universal Music USA, Parasol USA)

(Oslo/Panorama) Hele bandet møter opp på terrassen på Gloria Flames, men de blir raskt og drevent delt inn i tomannsgrupper og Fotograf: Warner Music Swedensendt rundt til forskjellige mediene. Panorama får dele bord med keyboardist Martin Hederos og trommeslager Fredrik Sandsten, to genuint hyggelige karer med mangt å melde.

– Det har gått tre og et halvt år siden Behind The Music kom, det er uvanlig lang tid, hva har drevet med i mellomtida?
– Det er bare rundt et år siden vi var ferdige med å turnere verden over på den skiva, så det føles ikke som om det har gått så lang tid egentlig, i tillegg har alle hatt andre jern i ilden. Jeg og Martin har vel spilt mest (henholdsvis med Håkan Hellström og Hederos & Hellberg, red.anm.), men ingen har ligget på latsiden. Det er vel Fotograf: Universal Music USAhovedgrunnen, The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL) har hele tiden vært alles førsteprioritet, men vi føler altså at bandet har godt av at medlemmene får prøve ut andre ting fra tid til annen.

TSOOL elsker Oslo, Oslo elsker TSOOL
– Vi kommer ganske raskt innpå det tilsynelatende genuine kjærlighetsforholdet mellom bandet og Oslo. Noe som bevises til stadighet ved at ingen andre byer får så ofte besøk av bandet, eller at Ebbot uttaler at Oslo er hans drømmeby, han vil faktisk flytte hit.

– Hva kommer dette av?
– Oslo var den første byen som tok oss til seg, miljøet rundt Last Fotograf: Parasol USATrain var, og er, fantastisk. Mange flotte konsertsteder, mange flotte folk, ja det er klart vi elsker Oslo, og hvis det stemmer at Oslo elsker oss så er jo det topp!

Megalomania?
– Er dere stormannsgale?
– Det spørs hva dere mener med stormannsgale, ja vi tenker stort, det merker man allerede med navnet. Mange er vi også. Storparten av de grandiose tankene er det Tobbe som står bak. Han er vår ubestridte leder, og han gjør den jobben fantastisk bra, han har et eget innebygd «skitfilter». Så vi bruker ham til å finne ut om ting funker, hvis ikke Tobbe liker det gjør vi det om igjen, så enkelt er det.
– Vi andre er kanskje litt vel hete på grøten innimellom, da er det godt å ha en som stepper frem og setter skapet der det bør stå. Et demokrati med en klar sjef. Det er The Soundtrack Of Our Lives.

Origin – Volume 1
Fotograf: Warner Music Sweden – Tittelen på den kommende skiva tyder på at dere ser dere både frem og tilbake på en og samme tid, tenker da på at dette tilsynelatende handler om røtter og at det kanskje dukker opp et volume 2 en gang?
– Det stemmer det, vi liker jo å se oss tilbake, mye bra musikk som allerede er lagd, vi forsøker å lage vår egen vri på det. Og det blir garantert et volume 2, det kan allerede komme neste sommer, og da blir det kanskje mer akustiske låter, inspirert av Led Zeppelin. Vi har låter nok til minst en skive til, og det er kanskje ikke før vi får alle Origin-platene ut at folk vil se hele bildet.

Vi har også følt oss friere under denne innspillingen, Behind The Music var mer en ”vinn eller forsvinn” -skive for oss, det måtte fungere for at vi skulle orke å fortsette. Og man kan jo si at vi vant. For her er vi igjen.

– Dere turnerte Norge ganske så mye i forbindelse med Behind The Music, får vi se dere her like ofte denne gang?
Fotograf: Warner Music Sweden– Som sagt så liker vi Norge, og det blir garantert mange konserter for dere, men nøyaktig hvor mange og hvor er det vanskelig å si noe om enda. Vi elsker jo Norge så at det blir konserter i de fleste større byene og sikkert også noen andre steder kan vi jo si for sikkert.

Altså mange grunner til å glede seg for landets mange TSOOL-fans. Intervjuet går mot slutten, en hyggelig prat med hyggelige karer på en solfylt terrasse en fin sommerdag i Oslo (intervjuet ble gjort i forbindelse med bandets besøk under Øyafestivalen i august, red.anm.).

I kveld er det bare å innfinne seg i Betong-kjelleren på Chateau Neuf.

Stig Aasheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.