Svette svensker

Svette svensker

(Garage Oslo, Oslo – tirsdag 9. februar, 2005)
Tekst og foto: Pål M. Dimmen

Etter grei oppvarming fra hardcorebandene Insision og Totalt Jävla Mörker sto The Haunted klare på scenen med et slagkraftig sett. Bandet, som blant annet har vunnet flere svenske Fotograf: Pål M. DimmenSpellemannspriser, har fått tilbake sin opprinnelige vokalist Peter Dolving, en mann som viste seg å være i storslag. Han befant seg nemlig mesteparten av tiden inne i klyngen av publikummere på første rad.

Både nytt og gammelt
Dette var først og fremst en konsert for de som holdt seg helt fremme ved scenekanten. The Haunted spiller superaggressiv harcore/thrashmetall, noe som egner seg suverent til poging, og mange benyttet muligheten til å slippe hemningene løs. Garage Oslo er et perfekt lokale til denne typen band, selv om det til tider kan gå hard for seg når det ikke er noe gjerde mellom publikum og bandet på scenen.

Fotograf: Pål M. DimmenHovedfokus lå naturlig nok på materiale fra den supre Revolver som mottokk strålende kritikker da den ble sluppet i fjor høst. Spesielt vellykket var låtene 99, Abysmal og Burnt To A Shell. Svenskene gledet også gamle fans ved å vartet opp med en rekke eldre låter fra bandets tre tidligere utgivelser The Haunted (1998), The Haunted Made Me Do It (2000) og One Kill Wonder (2003).

Fotograf: Pål M. DimmenBra lyd
De som våget å ta ut øreproppene i noen sekunder kunne også konstatere at lyden var upåklagelig. På denne typen metallkonserter er det fort gjort at lyden blir grumsete og det blir vanskelig å skille instrumentene fra hverandre, men i kveldens tilfelle var balansen god og lyden tett og fin. I tillegg var det relativt bra med folk, med tanke på at det var tirsdag.

The Haunted er definitivt noe av det beste broderfolket har å tilby innen denne sjangeren, og etter kveldens forestilling er det ingen tvil om at bandet fungerer like bra, om ikke bedre, live som på plate.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.