Categories: Plater

Love The Cup – Lovende fra Skottland

2004 ble året da skotske Franz Ferdinand gikk fra å være et av mange band i det store intet, til å bli et av popmusikkens mest omtalte prosjekter. Og hvis geografi noen gang har noe å si for hvem som kommer til å bli popis, er mulighetene tilstede for at bandet Sons And Daughters kan bli det neste store fra de britiske øyer.

Bandet som består av David Gow (trommer), Adele Bethel (vokal), Ailidh Lennon (bass) og Scott Paterson (vokalist/gitarist) har kanskje ikke det samme pop-potensialet som storebror Franz Ferdinand. Men de har utvilsomt mye rock ’n’ roll-glede på hjertet som de vil spre til oss, de umettelige indierockjunkiene.

Kvartetten opererer i et uttrykk som befinner seg et sted mellom blues, rock ’n’ roll og en aldri så liten dose folkpop. En blanding som gjør denne gjengen senter for en smeltedige av spennende sjangere, noe som igjen vekker forhåpninger om hva fremtiden vil bringe med dette bandet.

Det er en kompakt og god lyd på det materialet som blir oss presentert på dette minialbumet. Fortsetter de i samme sporet fremover vil både den bebudede langspilleren, og ikke minst deres opptreden i Middelalderparken senere i år, være noe å se frem imot.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago