Categories: Plater

Matt Sharp – Behagelig vintermusikk fra Weezer-bassist

Sommeren 2003 fikk vi med EP-en Puckett’s Versus The Country Boy et lite innblikk i hva Matt Sharp har foretatt seg i kjølvannet av The Rentals. Det var sannsynligvis sjokkerende for gamle Sharp-fans at platen var dønn akustisk. Her var det ingen fuzzgitar på flere mils avstand.

Nå er altså Sharp klar med sin solodebut, og også her serveres musikk av det rolige slaget. I tillegg til akustisk gitar, får vi noen enkle innslag av piano og slidegitar, akkopagnert av Sharps sjarmerende sure vokal.

Denne platen bør du kun høre på når du har særdeles god tid, og ikke har annet å gjøre enn å ligge på sofaen og stirre ut i luften. Her går det nemlig så langsomt at det er vanskelig å ikke sovne dersom du planlegger å høre igjennom alle de sytti minuttene albumet varer. Sharp kunne med fordel ha kuttet gjennomsnittslengden på låtene betraktelig.

Det er likevel lett å bli glad i dette albumet. Det er på mange måter intimt, og Sharp blottlegger seg fullstendig i produksjonens enkelhet, noe som er spesielt tydelig på de nydelige Goodbye West Coast og Watch The Weather Break.

Også den Eels-aktige Hey, What You Gonna Do er med på å gjøre Matt Sharps debut til en særdeles behagelig plate i en ellers så stresset hverdag,

Pål M. Dimmen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

3 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

5 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

5 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

5 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

6 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago