Matt Sharp – Behagelig vintermusikk fra Weezer-bassist

Matt Sharp – Behagelig vintermusikk fra Weezer-bassist

Sommeren 2003 fikk vi med EP-en Puckett’s Versus The Country Boy et lite innblikk i hva Matt Sharp har foretatt seg i kjølvannet av The Rentals. Det var sannsynligvis sjokkerende for gamle Sharp-fans at platen var dønn akustisk. Her var det ingen fuzzgitar på flere mils avstand.

Nå er altså Sharp klar med sin solodebut, og også her serveres musikk av det rolige slaget. I tillegg til akustisk gitar, får vi noen enkle innslag av piano og slidegitar, akkopagnert av Sharps sjarmerende sure vokal.

Denne platen bør du kun høre på når du har særdeles god tid, og ikke har annet å gjøre enn å ligge på sofaen og stirre ut i luften. Her går det nemlig så langsomt at det er vanskelig å ikke sovne dersom du planlegger å høre igjennom alle de sytti minuttene albumet varer. Sharp kunne med fordel ha kuttet gjennomsnittslengden på låtene betraktelig.

Det er likevel lett å bli glad i dette albumet. Det er på mange måter intimt, og Sharp blottlegger seg fullstendig i produksjonens enkelhet, noe som er spesielt tydelig på de nydelige Goodbye West Coast og Watch The Weather Break.

Også den Eels-aktige Hey, What You Gonna Do er med på å gjøre Matt Sharps debut til en særdeles behagelig plate i en ellers så stresset hverdag,

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.