The Blueprint Dives – Extol skuffer aldri

The Blueprint Dives – Extol skuffer aldri

Extol har etter hvert opparbeidet seg en solid fanskare her til lands, men fortsatt er det relativt få som har hørt om dem. Undertegnede kalte bandet Norges best bevarte hemmelighet etter utgivelsen av mesterverket Undeceived i 2002.

Nå, snart tre år senere, er bandet knapt til å kjenne igjen. The Blueprint Dives har nemlig mer til felles med band som Deftones enn med sine tidligere dødsmetallkolleger, uten at det på noen måte er negativt ment.

Åpningslåten Gloriana setter skyhøye krav til resten av platen. Låten blander rå og ren vokal på fortreffelig vis, og vokalist Peter Espevoll høres til forveksling ut som Chino Moreno fra nevnte Deftones. Videre fortsetter albumet med kraftpluggen Soul Deprived og melodiøse In Reversal.

Den største overraskelsen her er første single ut, den rolige og særdeles vakre Pearl. Sammen med Gloriana og Essence er dette albumets desiderte høydepunkt. Bandet har også valgt å ta med en ren ballade denne gang. Det virker kanskje merkelig, bandets musikalske historie tatt i betraktning, men Lost in Dismay funkerer supert som en avveksling til aggressiviteten som preger resten av albumet.

Faren med en såpass drastisk utvikling som Extol har vært igjennom de siste par årene, er nok at bandet fort kan miste gamle fans som kanskje mener det hele blir for kommersielt. Likevel er det ikke stor grunn til bekymring, da disse garantert erstattes av et nytt nysgjerrig publikum. Det er uansett ingen tvil om at Extol leverer kvalitet gang på gang, så også med The Blueprint Dives.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.