Categories: Plater

The Sekret Songs Of KaRL BaRX – Sjonglering av stilarter

Trønderne er ute med et minialbum som gir et flott førsteinntrykk. Sigurd Brørs på gitar, synth og vokal står også bak Speilegg Records / Design. På hjemmsiden til KaRL BaRX, som har matchende design som albumets cover, kan man høre på låtene mens ulike animasjoner stimulerer den visuelle opplevelsen.

Men musikken er ikke gjennomført like bra som det visuelle. Albumet sender blandete signaler om et band som skulle hatt mer fokus på stilretning. Hadde platen bare inneholdt sporene The feeling you feel when you realize it´s real og Blue to white, ville Karl Barx stått fram som et mer selvsikkert og tightere band.

Pop-låten Chicken skulle blitt igjen i øvingslokalet slik at refrenget kunne vært gjort mer vennlig mot øret der det når punktet ”free at last”, hvor man får et bevis på at vokalen er det definitivt svakeste leddet i Karl Barx sitt lydbilde.

The Sekret Songs of KaRL BaRX leker til tider med stilartene til flotte navn som Brian Wilson og Eels. Men selv med de flotte progrock-partiene på låten This is Norway og den svevende introen på Blue to White, blir helhetsinntrykket noe forvirrende.

Bandet låter klart best når de holder seg innenfor indierock-sjangeren. Da kan de sammelignes med band som Pavement og The New Pornographers. Mer av dette hadde vært fint!

Når Karl Barx er bra, er det bra. Men det er desverre for langt mellom godbitene til at det strekker til. Kvaliteten på låtene er ikke gode nok til at det hele blir en lytteropplevelse som gir mersmak.

René Misje

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago