Categories: Plater

About Time – Punk å danse til

Norsk street-punk er kanskje ikke den type musikk en oftest stifter bekjentskap med, og når det første skjer ender det som regel å låte banalt popete. Det er derfor en deilig befrielse å bli kjent med True Confession fra Trondheim, som representerer en uprentesiøs og til tider fengende punk.

Bandet har holdt på siden 1996-97, men det er først nå de er ute med sin første EP, About Time. Oppskriften er enkel, men bra: kjappe gitarer, tiltalende allsangrefreng og en vanvittig dyktig trommis. Gutta har hørt sin del av Fat Wreck Chords-bandene, det er ikke vanskelig å høre!

Ingen av de fire låtene skiller seg nevneverdig ut den ene eller den andre veien. Det hele er bare en frisk opplevelse der punkuttrykket får lov til å være fengende.

Om noe trekker ned så er det følgende; vokalen til Lasse Berg er ikke av den mest interessante sorten. Og selv om denne genren ikke er veldig avhengig av et unikum på vokal, hadde det i True Confessions tilfelle ikke skadet med en litt bedre vokalist, snarere tvert i mot! Et annet ankepunkt er at de fire låtene fungerer fint avskilt, men i en samlet pakke blir litt vel like.

True Confession er et morsomt band, og garantert en herlig liveopplevelse. Særlig Tom Sørensen på trommer imponerer i dette banset, som trenger sterkere og mer varierte låter for at det hele virkelig skal bli bra. Uansett er denne EP-em verdt en titt for dem som liker punk.

Christer Alexander Hansen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago