Stonegard-feber på John Dee

Stonegard-feber på John Dee

(John DEE, Oslo – lørdag 2. april 2005)
Foto: Pål M. Dimmen

Fotograf: Pål M. DimmenStonegard har høstet svært gode kritikker for debutplaten Arrows, også her i Panorama, og med det nye albumet i kofferten har bandet turnert store deler av Norge den siste tiden.

Lørdag kveld var altså turen kommet til Oslo og John DEE, og etter trivelig oppvarming fra nordlendingene i Rocketboyz dukket Stonegard opp på scenen til stor jubel fra de mange oppmøtte publikumerne.

Låtmaterialet fra Arrows er såpass sterkt at det skal godt gjøres å gjennomføre en dårlig konsert. Og det gjorde Stonegard heller ikke. Frontmann Torgrim Torve var ikke så utagerende på scenen som man skulle tro musikkens slagkraft tatt i betraktning, for han sto for det meste i ro. Det så faktisk ut som han sto der og snakket. Men ut av mikrofonen kom en av Norges råeste rockvokaler. Det var ikke en eneste sur tone å spore i løpet av hele konserten, noe som i seg selv er en sjeldenhet.

Solid trøkk
Resten av bandet gjorde også en god jobb, selv om det tilsynelatende var litt problemer med lyden i monitorene på scenen. Denne gjengen spiller utrolig tett sammen, Fotograf: Pål M. Dimmenog alle hjelper til med vokal på refrengene, noe som resulterer i et lydbilde med solid trøkk. Bandet spilte seg igjennom hele platen, og etter singelen Barricades forsvant de av scenen. Stonegard kom imidlertid raskt tilbake og fremførte en fabelaktig versjon av At Arms Length som ekstranummer.

Kort konsert
Noen klaget på at konserten ikke varte lenge nok (de ga seg etter rundt femti minutter), men det var i grunnen ingen stor overraskelse med tanke på at gruppen kun har ett album å fare med foreløpig og har derfor et noe begrenset repertoar.

Likevel ble dette oppsummert en virkelig overbevisende konsert som vitnet om at Stonegard kommer til å spre mye rockglede i lang tid fremover.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.