Verdig avslutning

Verdig avslutning

(Roskilde Festival, Roskilde, søndag 3. juli2005)
Foto: Christer Alexander Hansen

Joanna Newsom
Pavilion Scene

Sukkersøt fremføring
Det er mange som har latt seg forføre av den lille søte amerikanske jenten med harpen og den helt spesielle stemmen. Og du skal vel lete lenge etter en mer behagelig start på en søndags formiddag enn Joanna Newsom og hennes harpe på Pavilion Scene.

Hun åpnet med å synge a capella fullstendig uten hjelp av mikrofon, scenen er liten og sangen når ut og det var vanskelig å ikke la seg sjarmere. En søt og yndelig pike med mye glimt i øyet som synger vakkert og lager fine små låter. Det får en til å tenke; «harpe er faktisk ganske kult». Dessverre blir det litt vel sukkersøtt i lengden, og det hjelper heller ikke på at store mengder av publikum finner det vanskelig å konsentrere seg.

Bright Eyes
Odeon Scene

Et fantastisk talent
Connor Oberst, eller Bright Eyes som han kaller seg, har gitt ut to kritikerroste og vidt forskjellige album dette året, og han må vel anses som noe av det mest spennende på lenge, svært lenge. Et talent helt utenom det vanlige.

Og akkurat det viste han på Odeon Scene søndags kveld. Med seg på scenen hadde han hele ni musikere, deriblant størsteparten av gutta i briljante The Faint.

Overveldende
Dobbelt sett med trommer, strykere, mye keyboard og mye støy. Med andre ord, stort sett bare materiale fra Digital Ash In A Digital Urn. Og hvilken opplevelse det ble! Helt overveldende faktisk.

Connor vrengte sjelen sin både en og to og tre ganger, og ga alt, absolutt alt. Det mektige lydbildet gjorde opplevelsen enda større. Det kan faktisk ikke slå feil når artist, backingband, låter og lyd stemmer overens. Bare så utrolig følelsesladet og deilig å oppleve. Årets vinner!

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.