Rap uten respekt

Rap uten respekt

(Quartfestivalen, Kristiansand – onsdag 6. juli 2005)
Foto: Petter L. Solberg

Dette var dagen undertegnede selvfølgelig skulle holdt seg på Plenen, og ikke vandret mellom scena i Bendiksbukta og nuddelsjappa. Dette var nemlig dagen for norsk rock og de som var heldige fikk med seg Animal Alpha rocke strømpebukse på nettopp Plenen, mens vi andre måtte ta til takke med et middelmådig hip-hop/rap-show i Bendiksbukta. Et område som forøverig hadde blitt ganske gjørmete hadde det ikke vært for at Quart-ledelsen hadde lagt ut store matter på gressplenen.

The Mormones
Plenen, 18:30

Fotograf: Petter L. SolbergFørst fikk vi gleden av å være tilstede på Plenen da the Mormones fra Lillehammer spilte. Da bandet gjestet undertegnedes hjemby for et par år siden resulterte konserten i knuste glasskår på scena og en barbeint Morten Mormone midt oppi det hele. Det er nemlig slik rå rock skal være. Litt vanskelig er det å overføre denne intensiteten som passer best i et skittent kjellerlokale, over til en tilnærmet park med publikum sittende på pledd á la en voldsomt stor fellespiknikk. Det blir ikke helt det samme.

Likevel skal gutta ha takk for at de forsøkte å spre det glade rockebudskap, selv om det hele var dømt til å bli ganske så ensformig i lengden. Verken vokalist/bassist eller trommis kunne naturlig nok bevege seg stort, så den store scena ble rett og slett i største laget for to personer. Det anbefales å ta en titt på klassikeren The Mormones Guide To Good And Evil og det nye albumet Dra Til Hælvette, og om mulig; oppleve bandet live på en så mørk, trang og skitten scene som overhodet mulig.

Cast Zoobon
Bendiksbukta, 19:00

Geir ”Cast” Kristiansen fra Equicez entret hovedscenen for tredje år på rad sammen med hip hop-kollektivet Pass It i forbindelse med årets Get On The Bus-tour. Dette året skulle det ikke ble noen skandale, for Cast har nemlig byttet ut rus og alkohol med samboerskap og en sønn på ti måneder ved navn Malcolm. Dette resulterte i at rapperen kastet all ølen som stod på scena ut til publikum, og stod fram som et godt eksempel ved å drikke vann fra flaske selv.

Midtveis i konserten spratt det fram artister som MadCon og Phillip, noe som gjorde konserten til en meget livlig, om enn noe surrete forestilling. Selv om det hele ble en relativt standard gjennomføring av hip hop klarte Cast og DJ Nasty Kutt å holde tøylene slik at det ikke gikk over stokk og stein.

The Game
Bendiksbukta, 20:45

Fotograf: Petter L. SolbergThe Game, eller Jayceon Taylor som han egentlig heter, er en oppskriftsmessig gangsterrapper med tilsynelatende alkoholproblemer. I løpet av den timeslange, altfor lange, konserten snakket han utelukkende om sin bakgrunn som dopdealer og hvor vanskelig det var å vokse opp i hans hjemby Compton. Like lite spennende var det å høre at han var blitt forkjølet her i Norge og at han hadde blitt skviset ut av G-Unit. At DJ-en hans var på scenen alene i tilnærmet femten minutter og spilte de samme pistol- og bjeffelydene om og om igjen under hele konserten gjorde ikke showet noe bedre. Midtveis presterte The Game å invitere til drikkekonkurranse, og konserten nådde et nytt bunnivå.

Det virket også som The Game og crew var mer interessert i å filme seg selv enn å tilfredstille publikum, der de stadig vekk brukte DV-kamera på scena. I tillegg avbrøt rapperen omtrent annenhver låt, fordi han tydeligvis hadde noe viktig å fortelle om akkurat den låta. Det eneste positive innslaget var de innleide dansedamene som fremførte årsverste i dansing, men som tok seg godt ut på scenen.

Snoop Dogg
Bendiksbukta, 22:45

En artist som prioriterer Xbox og kyllingvinger og lar tusenvis av fans vente i over en time, fortjener ikke oppmerksomhet. Rykter om at heisen på hotellet ikke fungerte, at Snoop var for redd til å gå ut fra hotellet grunnet det enorme antall fans som stod og ventet på han (halvparten så mange som antall livvakter…) og at pyjamasen hans plutselig ikke passet (grunnet for mange kyllingvinger i BBQ-saus?) får heller være.

Elendig!

Petter L. Solberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.