Lite mennsker, lite trøkk

Lite mennsker, lite trøkk

(Betong, Oslo – torsdag 18. august 2005)
Foto: Einar Aslaksen
Når sant skal sies har undertegnede trolig aldri deltatt på en konsert på Betong med så dårlig oppmøte som tilfellet var i går. Det kan umulig ha vært mer enn godt under 100 personer innenfor dørene, noe som blir pinlig lite med tanke på hvor mange mennesker denne scenen tar i utgangspunktet. Riktig nok hadde de tatt ned noen skillevegger, slik at stemningen ble noe mer intim, men det hjalp likevel så lite.

Merkelig booking
Men hva var det egentlig arrangørene forventet? Fattaru er et av Skandinavias beste hip hop-acts både på live og på plate, men de kan neppe sies å være brennaktuelle. Det er lenge siden de kom med forrige plate, og den nye langspilleren er ikke forventet å bli sluppet før i november/desember i år. Det skal godt gjøres å selge ut en konsert med det utgangspunktet. Selv om Fattaru leverte et godt sett, bestående av nytt og gammelt materiale, så ble gigget sterkt svekket av den heller labre supporten fra publikum. De ytterst få som var til stede gjorde en ærlig innstats, men det ble for spett.

Lydkaos ødela
Så har vi kveldens ”headliner”, Skills Misse Baren, da. Supergruppen bestående av Jaa9&OnklP og Jørg-1 fra Tungtvann er ikke det heiteste på den norske musikkfronten. Ep-en deres var sant nok en hyggelig overraskelse, men som liveartister har de dessverre lite å fare med. Denne kvelden ble i alle fall beats og lyrikk rørt sammen i en stor mølje, og det var umulig å få med seg et kvekk av tekstene deres. Og ettersom tekstene, på godt og vondt, er den betydelig del av gruppens uttrykk, ble dette riktig så intetsigende. Det er nesten fristende å be lydmannen om å finne seg en ny jobb.

Ingen store entertainere
Men også i Skills Misse Barens tilfelle må det lave publikumsoppmøte ta sin del av æren for at dette gikk tilnærmet lik skeis. Når trioen, og de vennene de hadde tatt med seg opp på scenen, ikke er noe særlig til entertainere er det vanskelig å få til et velfungerende show uten et engasjert publikum. For ordens skyld; å kjøre inn på store sykler på scenen teller ikke positivt inn på sceneopptredenen, gutter!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.