Naivt og anti-sexy

Naivt og anti-sexy

(John DEE, Oslo – tirsdag 27. september 2005)
Foto: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas OlsenAt Stereo Total har mange norske fans var det liten tvil om i går kveld. Et totalt utsolgt John Dee sang med fra første til siste låt. Og mot slutten av konserten inviterte likegodt duoen publikum opp på scenen.

Da hadde fansen skreket seg hese til Stereo Total klassikere som Musique Automatique, Holiday Innn, Exact Neutral, Vanessa Paradis-coveren Joe Le Taxi, og en ska/punk-versjon på fransk av Frank Sinatras My Way. Men også låtene fra det nye albumet Do The Bambi ble tatt godt imot.

Spesielt Babystrich hvor Brezel synger falsett ala Sciccor Sisters fenget bra. Seksjonen hvor de gikk fra den søte og hjerteskjærende Do The Bambi via Salt’n Pepa’s Push It til den mer aggressive Hunger var også ett av flere høydepunkter.

Fotograf: Thomas Olsen

Simulerte gruppesex på scenen
Brezel hoppet og sprang rundt på den lille scenen og veivet med sine lange armer og ben. Mens Françoise for det meste sto i ro ved mikrofonen, eller satt stødig bak trommesettet.

Under en låt om trekant-sex inviterte de opp en jente fra publikum, og simulerte gruppesex. På en veldig naiv og tegneserieaktig måte skal legges til.

Stereo Total er lun humor, med en hel masse følelser. Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av Françoises søte sang, eller la seg rive med når de punker det til. Det er supersøtt til tider, og tøft så det holder, og Françoise fremstår som en superkul punk-bestemor mens Brezel er den utrakule onkelen.

Fotograf: Thomas OlsenDet var kun de to på scenen, og de byttet stadig på instrumentene, men mye var også ferdigprogrammert. Under de siste ekstranumrene spilte de bl.a. hitten Wir Tanzen Im 4-Eck rett fra plata, mens ca 15 jenter ble invitert opp på scenen for å danse.

Etter hvert ble festen viktigere enn musikalske prestasjoner. I Stereo Totals tilfelle er det rett og slett slik det skal være. Fornøyelig.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.