McRae overbeviser igjen

McRae overbeviser igjen

Bermuda-fødte Heather Nova har en helt spesiell utstråling, og skaper en intim stemning på sine konserter selv om hun spiller for et stort publikum. Med sin sarte, men kraftfulle stemme, og sin gitar er hun kjent for å leve opp til publikums forventninger. Hun lever for musikken, sier hun selv, og det viser hun i sine musikalske prestasjoner.

Høyt aktet
Heather Novas virkelige gjennombrudd kom med utgivelsen av albumet Oyster i 1994. Hun har siden vært en høyt aktet artist, gjerne forbundet med den alternative rockscenen. Hun har i senere år erobret et stadig større publikum, blant annet ved at hennes musikk til manges store overraskelse dukket opp i tenåringsserier som Felicity og Dawson’s Creek.

Det skulle vise seg at de som fikk gåsehud av å tenke på at hun hadde flagget ut av den alternative scenen bare kunne slappe av. For dette er en dame som har beholdt sitt særpreg, og har satset stadig sterkere på en tilværelse som uavhengig artist.

Brøt med bransjen
Etter å ha vært bundet til et plateselskap som gjerne ville være med på å bestemme hvordan det endelige produktet skulle bli, tok Heather sats og brøt til slutt med bransjen. Med full råderett over egne produkter, kan fansen være sikre på at de sitter med et hundre prosent genuint Nova-produkt.

Hun påpeker at Redbird er et album hvor vi kan møte den ekte Heather Nova, og det som preger det er kreativ frihet, og rollen som relativt nybakt mor. Det å bli mor skal ha influert musikken hennes, og følelsen av å være sterk men samtidig sårbar i den nye rollen, reflekteres i musikken.

Med sitt opprinnelige band
Heather Nova stiller med fullt band når hun inntar Rockefeller i Oslo onsdag 19. oktober. Den originale besetningen er med, noe som tegner til at vi kanskje kan vente å også møte den Heather Nova som vi ble kjent med tidlig på nittitallet. Det oppfordres til å ta turen for å se en artist som virkelig er noe helt for seg selv.

Beate Magerholm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.