Stilsikre indiehelter

Stilsikre indiehelter

(John DEE, Oslo – lørdag 1. okober2005)
Foto: Knut Neerland (knut@panorama.no)

Det er ikke til å komme unna at det lå betydelige mengder indie i luften på John DEE i går. Det startet med tom sal og oppvarming av det bristiske rockbandet The Cribs‘ tidriktige rølperock, før det sakte, men sikkert fylte seg opp med unge gutter iført Sonic Youth-T-skjorter, og kjærestene deres.

Disiplene kom
Selv om det var riktig så romslig foran scenen da The Cribs spilte, var det aldri noen tvil om at Pavement-frontmannen Stephen Malkmus fortsatt har et godt grep om indiefansen. For etter hvert kom slackerrockens disipler rennende inn og sørget for en upåklagelig stemning.

Og det å lage god stemning, det er noe Malkmus og vennene i The Jicks kan. De småprater med publikum, svinger i gang knallåt etter knallåt, og viser en naturlig autoritet bare et band ledet av en legende kan inneha.

Bedre helhet
Denne gangen lykkes gruppen også bedre med helheten. Oppbyggingen føltes selvfølgelig, med variert låtutvalg og naturlige intensitetstopper. De tok på en måte den kredbevisste menigheten sin med på en god gammeldags landeveistur, der de gode, skranglete melodiene møtte den umisskjennelige vokalen til Malkmus for en akkurat passe lang rusleferd.

Om det ble litt mye gitaronani og effektmakeri mot slutten, får heller være. Stephen Malkmus And The Jicks er et drivende bra band, med et solid album i sekken og liveknep som aldri slutter å imponere. Velkomme tilbake skal dere være. Any time!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.