Categories: Plater

Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed – Høsten føles lunere med The Zephyrs

Da var vi her igjen: Oktober måned, med høst, skjerf, minner om en tilbakelagt sommer og utsikter til syv måneder med regn, snø, depresjoner og julegavestress foran oss. Vi må bare bite tennene sammen, tenke på utepilsen vi nøt på Gloria Flames i sommer og holde ut.

Men heldigvis trenger vi ikke gjøre dette alene. Det finnes alltid støtte i musikken. Og denne høstens redning heter The Zephyrs. På Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed spiller britene på strenger som passer den kommende årstiden som hånd i hanske.

Det er egentlig ingenting å ikke like med denne platen. I alle fall ikke for de som har sans for suverene musikere som byr på gode låter – pakket inn i en bjørneskinnslun stemning. Kanskje litt som en sjuskete bastard av krysningen mellom Whiskeytown, Buffalo Springfield og Magnet.

Dette fører til at selv om lytteren hører på Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed flere ganger på rappen, så er det alltid like hyggelig å sette på albumet en gang til. Dancing Shoes, Perfume, Nyung, og ikke minst den gripende gode Never Be The Same, er alle låter som får det til å gå kaldt nedover ryggen.

The Zephyrs kan nok ikke anklages for å utfordre i for stor grad, men deres evne for å skrive låter som vokser og vokser, er uovertruffen. Gruppen har lagt sin tidligere hang for eksperimentelle krumspring på hyllen, til det resultat at Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed er deres mest tilgjengelige og hørbare skive til dags dato.

Unn deg selv tid i dette bandets selskap, og det er slettes ikke umulig at du vil bli et bedre menneske etterpå…

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

3 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

5 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

6 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago