Scroll To Top

Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed – Høsten føles lunere med The Zephyrs

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Da var vi her igjen: Oktober måned, med høst, skjerf, minner om en tilbakelagt sommer og utsikter til syv måneder med regn, snø, depresjoner og julegavestress foran oss. Vi må bare bite tennene sammen, tenke på utepilsen vi nøt på Gloria Flames i sommer og holde ut.

Men heldigvis trenger vi ikke gjøre dette alene. Det finnes alltid støtte i musikken. Og denne høstens redning heter The Zephyrs. På Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed spiller britene på strenger som passer den kommende årstiden som hånd i hanske.

Det er egentlig ingenting å ikke like med denne platen. I alle fall ikke for de som har sans for suverene musikere som byr på gode låter – pakket inn i en bjørneskinnslun stemning. Kanskje litt som en sjuskete bastard av krysningen mellom Whiskeytown, Buffalo Springfield og Magnet.

Dette fører til at selv om lytteren hører på Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed flere ganger på rappen, så er det alltid like hyggelig å sette på albumet en gang til. Dancing Shoes, Perfume, Nyung, og ikke minst den gripende gode Never Be The Same, er alle låter som får det til å gå kaldt nedover ryggen.

The Zephyrs kan nok ikke anklages for å utfordre i for stor grad, men deres evne for å skrive låter som vokser og vokser, er uovertruffen. Gruppen har lagt sin tidligere hang for eksperimentelle krumspring på hyllen, til det resultat at Bright Yellow Flowers On A Dark Double Bed er deres mest tilgjengelige og hørbare skive til dags dato.

Unn deg selv tid i dette bandets selskap, og det er slettes ikke umulig at du vil bli et bedre menneske etterpå…

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer