Categories: Plater

Firebird – Pretensiøs nedtur

Gazpacho har på sine to foregående album vist store muskler, både når det gjelder tekniske ferdigheter og låtskrivning. Dette fordi de har vist klare tendenser til å ville utvikle uttrykket sitt og ingen tilløp til kreativ stagnasjon. Før nå.

For Firebird er en skuffelse sammenlignet med tidligere bravader. Fremfor å snekre solide og engasjerende låter, føles det som om de har skrudd på autopiloten for å safe inn et solid, men likevel noe blodfattig produkt.

J.H. Ohme synger så fint, så fint, bandet spiller pent og Gazpacho-lyden er seg selv likt. For likt til å være interessant tredje gangen rundt. Og når platen varer i over femti minutter, blir det dessverre ikke interessant nok å forholde seg til. Det er selvfølgelig noen fine øyeblikk her, som Prisoner, Black Widow og Do You Know What You Are Saying, men det er for langt mellom toppene. Gazpacho er for flinke til å bomme helt, men de makter ikke å tangere tidligere bedrifter denne gang.

Gazpacho-maskineriet lever altså sine pompøse progpoplåter som de pleier, men denne gang uten den nødvendige nerven til å nå opp. Med det resultatet at bandet har avlevert sitt svakeste album til dags dato.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago