Categories: Plater

9.0: Live – Klassisk livealbum

9.0: Live får vi hele 24 spor i liveformat fordelt på to CD-er, henholdsvis Chapter no. One og Chapter no. Two. Materialet strekker seg over hele Slipknots imponerende karriere, og er spilt inn under verdensturneen 2004/2005 der bandet blant annet besøkte Rockefeller. Bandets Norges-opptreden er ikke representert på dette albumet, men de som var på konserten vil kjenne igjen de fleste arrangementene.

Kapittel én fokuserer i stor grad på bandets siste album Vol. 3: The Subliminal Verses, med livefavorittene The Blister Exists, Before I Forget og Pulse Of The Maggots som klare høydepunkter. Også (SIC), Left Behind og Vermilion vitner om at Slpknot har et repertoar helt utenom det vanlige.

Kapittel to handler om å hente frem gullkorn fra den selvtitulerte debuten, samt den særdeles grumsete oppfølgeren Iowa. The Heretic Anthem, Spit It Out, People = Shit og Wait And Bleed er bare noen av klassikerne dette bandet har klart å skrape sammen i løpet av tre album. Det er intet mindre enn imponerende.

Det bør også nevnes at det er et kunststykke av dimensjoner å få frem et såpass detaljert lydbilde når man tross alt snakker om et band med hele ni medlemmer. Spesielt med tanke på alt spetakkelet som foregår i dette lydbildet. Vokalist Corey Taylor varierer som vanlig mellom skrik og ren vokal som om det skulle være den enkleste sak i verden, og Joey Jordison imponerer stort bak trommene.

Det er mulig at 24 spor er i meste laget å ta inn over seg i én omgang, men for Slipknot-fans er en skikkelig helaften med bandet aldri å forrakte. 9.0: Live har blitt en moderne klassiker innen livesjangeren som alle med respekt for cd-samlingen sin bør anskaffe umiddelbart.

Pål M. Dimmen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago