9.0: Live – Klassisk livealbum

9.0: Live – Klassisk livealbum

9.0: Live får vi hele 24 spor i liveformat fordelt på to CD-er, henholdsvis Chapter no. One og Chapter no. Two. Materialet strekker seg over hele Slipknots imponerende karriere, og er spilt inn under verdensturneen 2004/2005 der bandet blant annet besøkte Rockefeller. Bandets Norges-opptreden er ikke representert på dette albumet, men de som var på konserten vil kjenne igjen de fleste arrangementene.

Kapittel én fokuserer i stor grad på bandets siste album Vol. 3: The Subliminal Verses, med livefavorittene The Blister Exists, Before I Forget og Pulse Of The Maggots som klare høydepunkter. Også (SIC), Left Behind og Vermilion vitner om at Slpknot har et repertoar helt utenom det vanlige.

Kapittel to handler om å hente frem gullkorn fra den selvtitulerte debuten, samt den særdeles grumsete oppfølgeren Iowa. The Heretic Anthem, Spit It Out, People = Shit og Wait And Bleed er bare noen av klassikerne dette bandet har klart å skrape sammen i løpet av tre album. Det er intet mindre enn imponerende.

Det bør også nevnes at det er et kunststykke av dimensjoner å få frem et såpass detaljert lydbilde når man tross alt snakker om et band med hele ni medlemmer. Spesielt med tanke på alt spetakkelet som foregår i dette lydbildet. Vokalist Corey Taylor varierer som vanlig mellom skrik og ren vokal som om det skulle være den enkleste sak i verden, og Joey Jordison imponerer stort bak trommene.

Det er mulig at 24 spor er i meste laget å ta inn over seg i én omgang, men for Slipknot-fans er en skikkelig helaften med bandet aldri å forrakte. 9.0: Live har blitt en moderne klassiker innen livesjangeren som alle med respekt for cd-samlingen sin bør anskaffe umiddelbart.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.