På besøk hos søstera til Blå

På besøk hos søstera til Blå

(Maria am Ostbahnhof, Berlin – fredag 4. november 2005)
Foto: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas OlsenI våres byttet Maria am Ostbahnhof og Blå by, og Jaga Jazzist, Mental Overdrive og Kim Hiorthøy representerte osloklubben i Berlin. Klubben er utvilsomt Berlins svar på Blå, også når Blå ikke er på besøk.

Rendyrket elektronika
Her rendyrkes elektroniske sjangere i alle varianter, og DJ-sett og livekonserter avvikles nesten hver eneste kveld. Da Panorama besøkte klubben fredag var det Miss Kittin som herset med platespillerne.

Franske Miss Kittin som nærmest er å regne som elektroscenens svar på Madonna, har gjort seg bemerket med singler som Frank Sinatra og 1982 sammen med makker The Hacker.

Mer kommersielt er hun kjent som stemmen på Felix Da Housecats Madame Hollywood og What Does It Feel Like. Sistnevnte også remikset av Röyksopp, som også tok med seg Miss Kittin på sin forrige turné. I fjor kom hennes første soloalbum I.Com.

Sin egen signatur
Sjangermessig er hun hakket hardere når hun snurrer plater enn når hun selv lager musikk. Men Miss Kittin har definitivt sin egen signatur. Ved ett par anledninger grep hun også mikrofonen og samplet og mikset sinn egen vokal inn i vinylen.

Siden 2003 har hun hatt base i Berlin, og ”hjemmepublikumet” er usedvanlig trofaste etter fredagens seanse å dømme. Selv om hun spiller i Berlin både titt og ofte strakte køen seg circa hundre meter da vi ankom Fotograf: Thomas Olsenklubben rett over midnatt. Og da vi dro, nærmere fire om morgenen, var køen enda litt lenger og festen slett ikke over.

Minimalistisk dekor
Men de fleste får plass, bare man innstiller seg på litt køing når det er populære navn på plakaten. Lokalene er store, med flere chillout-rom, to barer, og et stort dansegulv. Alt på ett plan. Dekoren er minimalistisk og industriell, men varmt lyssatt.

Maria am Ostbahnhof ligger i Friedrichshain, ved S-banestasjon Ostbahnhof. Sjekk Marias hjemmeside clubmaria.de for mer info og program.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.