Music For The Girls And Radio Stations – Pent cover, kjedelig innhold

Music For The Girls And Radio Stations – Pent cover, kjedelig innhold

Musiker André Algröy fra Laksevåg utenfor Bergen skal etter sigende ha latt seg inspirere av Neil Young, Joni Mitchell og Bob Dylan da han snekret sammen sin første ”skikkelige” langspiller. Resultatet Music For The Girls And Radio Stations har rett og slett blitt et kjedelig album. Det er ikke direkte dårlig, bare litt intetsigende.

På sine hjemmesider opplyser Algröy at han tidligere har gått under flere artistnavn; Satellite Detective og Satellitten. Under disse navnene har han gitt ut demoplatene Twelve Gates To The City og Phobos & Deimos. I tillegg til soloutgivelsene spiller han også bass i gruppa Royal Rooster, som for øvrig er nominert til by:Larm 2006.

Med plata Songs For The Girls And Radio Stations, leverer han en plate med koselige, men som dessverre må kunne kalles ensformige og på mange måter uinteressante, låter. Det er vanskelig å bli revet med eller overbevist av disse sangene, som stort sett gjentar det samme musikalske temaet fra begynnelse til slutt.

Unntaket er en liten opptur i form av bidraget All Night Long. Bortsett fra dette er det få eller ingen overraskelser. Spenningen er med andre ord ikkeeksisterende, noe som neppe kan sies å være særlig positivt for en debutplate.

André Algröy er en artist som opererer i segmentet singer/songwriter – en sjanger med mange lumske feller. Det er vanskelig å lage noe som er nyskapende, og lett å trå feil. Det finnes svært mange artister som har gjort akkurat dette før, og mange av dem uten å lykkes.

Derfor er det kanskje ikke så overraskende at det gikk i en noe feil retning også denne gangen. Songs For The Girls And Radio Stations holder beklageligvis ikke i lengden.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.