Årets beste festivaler

Foto: malakoff.no og bukta.no

Tradisjonen tro har blues- og rockfestivalene i Norsk Rockforbund vært samlet til festivalseminar i november. I år deltok 75 deltagere fra 27 festivaler fra hele landet. Et av høydepunktene på festivalseminaret er den årlige kåringen av ”årets festival” og ”årets festivalplakat”.

Det er festivalene selv som stemmer frem en vinner etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre. I år var festivalseminaret lagt til Bergen og lokal arrangør var Lost Weekend festivalen på Askøy.

Malakoff og Bukta
I år ble det delt seier – etter en ekstraomgang – og vinnerne ble Malakoffrockfestival i Nordfjordeid og Buktafestivalen i Tromsø.

Malakoff ble arrangert for 3. gang i 2005, og har utmerket seg som en kreativ festival, med verdens yngste festivalsjef, godt lokalt samarbeid og stort publikum i en liten bygd. De ble i år den første festivalen som vinner denne kåringen to år på rad, sies det i begrunnelsen for førsteplassen.

Nykommeren Buktafestivalen ble arrangert første gang i 2004, og hadde i år hele 11 000 besøkende. At Bukta presenterte et imponerende program, med flere internasjonale band, blant annet The Soundtrack Of Our Lives (bildet), gratiskonserter og festival i vakre omgivelser, var argumentene som gjorde at også Bukta kan krone seg med ”årets festival”-tittelen.

Mye Tromsø
Hedersprisen ”årets festival” er tidligere blitt vunnet av blant annet Ole Blues Music Festival i Bergen, Månefestivalen i Fredrikstad og Krocketfestivalen I Halden.

Prisen for ”Årets festivalplakat” gikk også til Tromsø, og den lille uavhengige festivalen Fucking North Pole. Plakaten vil bli satt i glass og ramme og vil bli hengende på Norsk Rockforbunds kontor i Oslo, til inspirasjon og glede for ansatte og besøkende, melder Rockforbundet i en pressemelding.

Les mer om vinnerne her: www.malakoffrockfestival.com, www.bukta.no og på www.norskrockforbund.no.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.