Musikalsk lapskaus

Musikalsk lapskaus

(Garage, Oslo – tirsdag 8. november 2005)
Foto: Einar Aslaksen (einaraslaksen@rediffmail.com)

Det hersker liten tvil om at dette er et band som har truffet musikkinteresserte i Oslo. Stemningen var nemlig svært så god til tirsdag å være, og det allerede før gjengen klinte til med sine musikalske krumspring fra scenen. For det er nemlig slikt dette bandet driver med.

Fotograf: Einar Aslaksen

Stemningsskapende musikk av første klasse
Med flere tromboner, trompet, gitar, diverse former for slagverk og åtte forskjellige vokaler kom det stadige overraskelser. En slags lapskaus av forskjellige sjangere, med ballader som plutselig eksploderte i energirock, en blåserekke som spilte nyfriserte skaller ut av kontroll, myk pop og hele tiden små innstikk fra fjern og nær.

Det totale kaoset, i positiv forstand, oppstod allerede tidlig i konserten. Besetningen ble nemlig aldri ved sin lest, men skiftet stadig instrumenter seg i mellom. Dette gale kollektivet av australske musikere imponerte overraskende nok på de fleste instrumenter, selv om noen kanskje hadde gjort klokest i å holde seg til messingen og ikke gå løs på slagverket.

Lykkelig publikum
Fotograf: Einar AslaksenPublikum holdt koken hele veien gjennom, og nærmest truet bandet tilbake på scenen for ekstranummer. Bandet lot seg gladelig true, og fortsatte i samme stil. Stemningen toppet seg da flere publikummere ble dratt opp på scenen og fikk utdelt hvert sitt instrument under den avsluttende låten. En aldeles herlig aften.

En liten formaning til dere som stod bakerst i salen og klagde på ensformighet – dere er rett og slett litt teite. Architecture In Helsinki ønskes hjertelig velkommen tilbake.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.