10 kjappe med Martin Hagfors

10 kjappe med Martin Hagfors

Foto: Promo

– 2005 – hvordan var det for deg?
– Hektisk på alle plan.

– Det musikalske høydepunktet i 2005?
– Innspilling av ny plate med Home Groan, med Even Finsrud, Odd Eirik Fleischer, Vidar Ersfjord, Mona Varpe og Lars Håvard Haugen, og med Håkon Gebhardt som produsent. Og at National Bank fikk Edvard-prisen for Tolerate.

– …Og den største nedturen?
– At HGH-plata Miracle Working Man ikke solgte en tøddel. Den er etter min mening en perle!

Fotograf: www.homegroan.net– Hvor mange låter og konserter gjorde du i 2005?
– Jeg har skrevet en del, kanskje 20 nye låter som jeg er fornøyd med, samt låter sammen med andre. Når det gjelder konserter, tror det ble cirka 90 med Home Groan, HGH, Groan Alone og Cream Of The Crop. I tillegg ble det 5-6 uker med Rikskonsertene sammen med Håkon Gebhardt og Marit Skjemo Bjartnes, med barneforestillingen Meg og Kameraten Min … HGH for barn, Tror det ble omkring 80 konserter der også – så 170 totalt. Lagde også en konsert med låtene til Woody Guthrie – mye jobb for en kveld, men gøy!

– Hvordan ser prioriteringene ut i 2006?
– Først ute er Home Groan med ny plate, kanskje i mars. Denne gangen prøvde jeg å skrive annerledes, og plata kommer til å skille seg ut fra de tidligere. Senere er det planer om en liveplate med Cream Of The Crop, og kanskje rekker vi å spille inn en ny HGH utpå høsten. Groan Alone blir nedprioritert takket være en overflod av nydelige musikere som det er gøy å jobbe sammen med.

– Artister og band vi skal se opp for i 2006?
– Kanskje drar vinnerne av Big Brother ute på turne?

– Et instrument du ikke behersker, men gjerne skulle?
– Piano.

– En låt du gjerne skulle ha skrevet?
Jealous Guy av John Lennon.

– En artist du gjerne skulle samarbeidet med?
Aimee Mann

– Musikknedlastning – venn eller fiende?
– Venn.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.