Jenny og jentene, tilfeldigvis

Jenny og jentene, tilfeldigvis

Foto: Thomas Olsen

Det var første gang Jenny spilte i Oslo siden hun besøkte Café Mono i 2001 med First Floor Power. Men nå er det altså hennes eget soloalbum som gjelder. Og i hjemlandet Sverige har hun akkurat høstet nominasjoner og gjeve musikkpriser for platen som kom ut for snart ett år siden. Nå står Norge og resten av Europa for tur.

Fotograf: Thomas OlsenPlata handler om de vanskelige ungdomsåra, om vennskap, kjærlighetssorg og skrubbsår. Og når disse historiene skal fortelles fra scenen er Jenny flankert av sin egen søster Sara Wilson og Lina Sellby fra Doktor Kosmos.

Ikke jentemusikk
– Det var helt tilfeldig at det ikke er noen gutter med i bandet mitt. Og jeg valgte ikke Sara og Lina fordi de er jenter, men fordi det var de jeg hadde lyst å spille med. De er både hyggelige og flinke. Så at vi er ett rent jenteband er på ingen måte noe statement. Det er bare en tilfeldighet.
Love & Youth er ikke ”jentemusikk”…

– Det er en kvinnelig stemme som forteller historiene. Fordi jeg er kvinne naturlig nok. Men jeg tror platen handler mer om å være menneske enn å være jente. Flere av jeg-personene er dessuten menn. Det er ikke alle historiene jeg har opplevd selv. Noen er basert på folk jeg kjenner. Og noen historier er rett og slett satt sammen av ulike hendelser, både jeg og andre har opplevd.

– Platen virker både ærlig og ganske rett frem?
– Jeg tror ikke jeg kan skrive på noen annen måte. Om man virkelig har noe man ønsker å fortelle, så blir det ærlig.

Fra isolasjon til scene
Plata er skrevet, komponert, fremført og produsert av Jenny ene og alene, og det var ingen selvfølge at Love & Youth skulle finne veien til scenen.

Fotograf: Thomas Olsen– Først tenkte jeg at jeg ikke ville spille live. Siden jeg hadde spilt inn hele platen selv, føltes det unaturlig å instruere noen til å spille mine greier. Men overgangen fra å jobbe helt alene, isolert, til å promotere platen, møte mange nye mennesker og være utadvent gikk ganske greit.

Det er vanskelig å komme utenom den svenske elektropop-duoen The Knife når man snakker om Jenny Wilson. Hun bidro både med vokal og en opptreden i videoen til deres You Take My Breath Away i 2001. Og nå er Jennys første soloalbum utgitt på The Knifes eget plateselskap Rabbid Records. De har også remikset Jennys siste singel Let My Shoes Leed Me Forward.

– Det er klart at samarbeidet med The Knife har betydd mye for meg. Nå når de opplever suksess gir det selvsagt meg og min plate ett ekstra dytt også. Da jeg jobbet med albumet tenkte jeg ikke så mye på hvordan jeg skulle få det gitt ut. Og det var Karin fra The Knife som spurte om hun ikke kunne hjelpe til. Hun er dessuten utrolig flink og veldig profesjonell, så det var ikke vanskelig å takke ja til hennes tilbud, avslutter Jenny før hun må ile til forsinket lydsjekk.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.