Digitale inntrykk

Digitale inntrykk

Foto: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas Olsen(Berlin/Panorama): Transmediale kaller seg selv festivalen for kunst og digital kultur, og arrangerer årlig utstillinger, debatter, workshops og et eget klubbprogram. Transmediale arrangerer også enkeltarrangementer over hele verden gjennom året. Men ingen er så langt lagt til Norge.

Som Blå – men større
På klubben Maria am Ostbahnhof ble festivalens klubbprogram holdt fra 3.-11. februar. Klubben som kan sammenlignes med Oslos Blå, bare fem-seks ganger større, kunne by på store kunst- og teknologiinstallasjoner, veggmalerier og grafitti, konserter og DJ-er. Og alle rom i lokalet hadde sitt eget særpreg, og fremsto som gjennomførte kunstverk i seg selv.

Fotograf: Thomas OlsenImponerende var også lerretet som var spent opp langs veggen i det største konsertlokalet hvor kortfilmer, musikkvideoer og digitale animasjoner ble vist med ti videokanoner samtidig, ved siden av hverandre.

Hanne Hukkelberg sto øverst på plakaten for klubbkvelden tirsdag i forrige uke, hvor hun spilte for et entusiastisk publikum. Og det var første gang hun spilte i Berlin, hvor hun også har bodd en periode for å jobbe med oppfølgeren til debutalbumet Little Things.

Fotograf: Thomas Olsen

Tur anbefales
Alle som setter pris på moderne kunst og elektronisk musikk (alt fra støy til pop), bør vurdere en tur til Berlin under neste års Transmediale festival.

Diverse utstillinger knyttet til festivalen holder åpent til 19. mars. Se transmediale.de for generell info om festivalen, og clubtransmediale.de for info om musikkprogrammet.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.