Categories: Konserter

Digitale inntrykk

Foto: Thomas Olsen

(Berlin/Panorama): Transmediale kaller seg selv festivalen for kunst og digital kultur, og arrangerer årlig utstillinger, debatter, workshops og et eget klubbprogram. Transmediale arrangerer også enkeltarrangementer over hele verden gjennom året. Men ingen er så langt lagt til Norge.

Som Blå – men større
På klubben Maria am Ostbahnhof ble festivalens klubbprogram holdt fra 3.-11. februar. Klubben som kan sammenlignes med Oslos Blå, bare fem-seks ganger større, kunne by på store kunst- og teknologiinstallasjoner, veggmalerier og grafitti, konserter og DJ-er. Og alle rom i lokalet hadde sitt eget særpreg, og fremsto som gjennomførte kunstverk i seg selv.

Imponerende var også lerretet som var spent opp langs veggen i det største konsertlokalet hvor kortfilmer, musikkvideoer og digitale animasjoner ble vist med ti videokanoner samtidig, ved siden av hverandre.

Hanne Hukkelberg sto øverst på plakaten for klubbkvelden tirsdag i forrige uke, hvor hun spilte for et entusiastisk publikum. Og det var første gang hun spilte i Berlin, hvor hun også har bodd en periode for å jobbe med oppfølgeren til debutalbumet Little Things.

Tur anbefales
Alle som setter pris på moderne kunst og elektronisk musikk (alt fra støy til pop), bør vurdere en tur til Berlin under neste års Transmediale festival.

Diverse utstillinger knyttet til festivalen holder åpent til 19. mars. Se transmediale.de for generell info om festivalen, og clubtransmediale.de for info om musikkprogrammet.

Thomas Olsen

Share
Published by
Thomas Olsen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago