Fort og gærent med Jenny Wilson

Fort og gærent med Jenny Wilson

(Trompete, Berlin – fredag 12. mai 2006)
Foto: Thomas Olsen

Først måtte Jenny og bandet, bestående av sin søster Sara Wilson og Lina Selleby (fra Dr. Kosmos) brøyte seg vei gjennom publikum for å komme seg opp på den bitte lille scenen ved siden av baren på klubben Trompete.

Så måtte gitarene stemmes, og første låt kom de seg sånn passe greit gjennom. Så måtte Jenny be om mer lys, for hun kunne ikke se noen ting på scenen. Og plukket opp settlista og prøvde å myse seg til hva neste låt var.

Men så gikk det bedre. De tre gjorde sine små sporadiske innøvde trinn, og leverte låtene til godkjent. Men det satt ikke helt som et skudd.

Svekket av sykdom
Dagen etter kom forklaringen. På Jennys hjemmeside opplyses det at resten av konsertene på kontinentet er avlyst på grunn av sykdom i crewet. Konsertene i Sveits, Østerrike, Belgia og Nederland gikk derfor ut.

Fotograf: Thomas OlsenMed det i tankene gjorde de en god jobb i Berlin. Og Jenny prøvde å muntre opp publikum opptil flere ganger ved å fortelle hvor glad hun var for å være i Berlin, og for at det endelig er sommer, siden vinteren først gav slipp i Sverige for to uker siden, ifølge henne. Det virket som hun prøvde å kompensere det tekniske med sjarmen, og det fungerte.

Jeg var på konserten med venner som ikke hadde hørt henne før og de var overbegeistret. Jenny Wilsons låter er så sterke at de oser kvalitet selv om gitaren ikke er helt stemt, eller konsertlyden ikke er helt perfekt mikset.

Men etter konserten i Oslo på Blå i januar vet jeg at de også kan levere krutt. Så vi ønsker god bedring, og gleder oss til gjensyn på fjellet i Tønsberg 22. juli.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.